archief – badmintonclinic 26 september 2003


Zoals gebruikelijk op de vrijdagavond is om 19:30 uur de zaal open en stroomt de hal langzaam vol voor een avondje badminton. Bij binnenkomst op de 26ste september wordt de aandacht echter meteen getrokken door de muziek die klinkt en de op baan acht opgestelde tafels. Er is wat aan de hand, namelijk een spectaculaire badmintonclinic.
Om 20:30 uur zijn de overige 11 banen volledig bezet en heeft ook wat publiek zich verzameld op de tribune. Frits van Leeuwen heet iedereen welkom en bedankt de sponsors van dit evenement: Maltha Sport, Regenboog Bloem & Blad, de NBB, het district en de gemeente Delft. Daarna krijgt Dennis Tjin Asjoe het woord. Hij vertelt wat we die avond gaan doen; een training en een demonstratie. Het belooft een gezellige en leerzame avond te worden.
 

Bij het begin beginnend vroeg Dennis of er iemand aanwezig was die nog nooit badminton heeft gespeeld. Er bleek één jongedame nog nooit gespeeld had. Zij werd dan ook direct betrokken bij de demonstratie van diverse basisslagen en dat deed ze zeker niet slecht voor een eerste keer. Naast de demonstratie hoe er wel geslagen moet worden, kwam ook aan bod hoe er juist niet geslagen moet worden, dit vaak tot hilariteit van het publiek.


 

 

 

Na de eerste ‘les’ is het tijd voor de warming-up die door iedereen in de zaal meegedaan kon worden. De hele zaal werd gebruikt en er deden veel mensen aan mee. Het uitvoeren van diverse oefeningen ging gepaard met gezellige muziek en het was fantastisch om te zien. Vanaf de tribune had ik er wel spijt van dat ik niet mee had gedaan, want iedereen deed met veel plezier en enthousiast z’n best. Dennis legde enthousiast alles uit en deed met af en toe een grapje tussendoor alles voor. Iedereen werd erbij betrokken, van de kinderen die voor ons hadden getraind tot aan onze ervaren leden. Menigeen was nu al vermoeid. Ook het publiek zat geamuseerd mee te kijken en klapte als er iets leuks of goeds gedaan werd.

Na deze pittige warming-up werd er begonnen aan de daadwerkelijk training. Eerst een aantal oefeningen zonder racket en daarna met verschillende slagen. Ook dat zag er leuk en leerzaam uit. Iedereen was zo lekker bezig met de oefeningen en moest zeker ook altijd blijven lachen, want Dennis wilde geen overgeconcentreerde blikken zien. Wie niet moe was werd het hier wel. Nadat er een tijdje gebadmintond was, werd het tijd voor een afscheidswoord door Dennis en begon hij met cooling-down. Later aan de bar hoorde ik dat het meer op een aerobicles leek, als je niet de hele avond had meegemaakt.

Toen iedereen eindelijk rustig was moesten ze in een kring gaan zitten en werden er prijsjes uitgedeeld die beschikbaar waren gesteld door Sweti Day en Beta Badminton Entertainment. Willem Lemmens zette iedereen op de foto voor de website en dit verslag. Nog even allemaal op de groepsfoto… O ja, we hadden nog een bloemetje voor Dennis en Arless als dank voor alles wat ze hebben gedaan om deze avond tot een groot succes te maken.

Hierna werd het tijd voor de demonstratie badminton door Dennis en Arless waar velen voor kwamen, die dat zo fantastisch en grappig deden dat iedereen in een deuk lag van het lachen. Zo hadden ze een scheidsrechter nodig, en ons lid Mavis was hiervoor uitverkoren. Het was alsof ze al jaren met deze gastheren meereisde om dit te doen, ze paste helemaal in de show. In de show lieten ze niet allen een single zien, maar ook een herendubbel, een damesdubbel en een gemengd-dubbel. Hier werden de omstanders wederom bij betrokken, maar ook een aantal opmerkelijke attributen, waaronder een enorm racket, werden gebruikt.
 
Dennis en Arless vonden het zelf ook erg leuk, het hele programma liep zelfs wat uit. Iedereen heeft het naar z’n zin heeft gehad en het is geweldig uitgevoerd door het Beta Entertainment team. Zeker een goede promotie voor het badminton. Wij zouden het zo ieder jaar opnieuw willen organiseren, maar waarschijnlijk gaat het nieuwtje er dan af. Misschien heeft iemand een ander leuk idee voor volgend jaar?

tekst: Sandra van Puffelen en Frits van Leeuwen
foto’s: Willem Lemmens