vertrouwenscontactpersoon (VCP)


Ik ben Emmy van Graft en ik ben de vertrouwenscontactpersoon (VCP) van Sweti Day.

Toen ik in 2017 in Delft kwam wonen, ging ik meteen op zoek naar een
badmintonvereniging. Na een avond meespelen, was het voor mij duidelijk dat ik bij Sweti Day zou blijven. De sfeer bevalt me. Er is ruimte om fanatiek te zijn, om te leren en om te lachen. Ik vind het belangrijk dat iedereen die bij Sweti Day speelt zich hier prettig voelt. Leuk en veilig sporten moet vanzelfsprekend zijn voor al onze spelers. Als vertrouwenscontactpersoon wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Wat houdt dat precies in? Ik ben het aanspreekpunt voor iedereen die te maken krijgt met grensoverschrijdend gedraag, seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag. Onder ongewenst gedrag verstaan we pesten, discriminatie, doping-gebruik, matchfixing, mishandeling en bedreiging. Eigenlijk alles wat jij als ongewenst ervaart.

Heb jij een vraag over grensoverschrijdend gedrag, vervelende ervaringen of andere afwijkingen van de omgangregels, waarden en normen binnen onze vereniging? Neem gerust contact met mij op. Je kunt me bereiken via: VCP SwetiDay. Mail je naam en telefoonnummer en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen en advies kan iedereen eventueel ook terecht bij het Centrum Veilige Sport Nederland.

De gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk. Deze vertrouwelijkheid heeft zijn grenzen: ten eerste vanwege het algemeen belang van een veilige sportomgeving en ten tweede vanwege de Nederlandse wetgeving die in bepaalde gevallen de VCP en het bestuur verplicht de vertrouwelijkheid te doorbreken.